Jaarlijks meer dan 1.200 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

C21

Jaarlijks meer dan 1.200 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

Kristienvanvaerenbergh
 

 In Halle-Vilvoorde worden elk jaar meer dan 1.200 illegalen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Minister van Binnenlandse Zaken die N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh kon inkijken. Een groot deel daarvan, meer dan 400, op de luchthaven. Daarnaast springen vooral Vilvoorde en Dilbeek in het oog. Hier worden elk jaar meer dan 100 illegalen opgepakt.
Ook Sint-Pieters-Leeuw, Asse, Zaventem (zonder luchthaven) en Halle tellen relatief veel inbreuken op de vreemdelingenwet.  
Kristien Van Vaerenbergh: "De cijfers liggen voor onze regio hoger dan in vergelijkbare steden en gemeenten elders in het land. Dit is waarschijnlijk normaal in de nabijheid van Brussel, een stad die met haar internationale uitstraling een grote aantrekkingskracht heeft.”   Weinig illegalen in het Pajottenland  Het Pajottenland telde relatief weinig betrapte mensen zonder papieren.
In Lennik werden de laatste 5 jaar 15 personen opgepakt. In Pepingen, Galmaarden en Bever waren er respectievelijk 4, 3 en 2 personen zonder papieren de laatste 5 jaar.    “Aangezien er geen actieve opsporing van illegalen, noch een georganiseerde paspoortcontrole gebeurt, komen de overtredingen van de vreemdelingenwet enkel aan het licht in het kader van andere misdrijven.
Toch houdt de gegevensbank van de politie niet bij hoeveel en welke misdrijven gepleegd worden door illegalen. Men kan zich dus afvragen hoe men de strijd tegen criminaliteit door illegalen dan efficiënt kan voeren,” besluit Van Vaerenbergh.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief