REGIO - Elke week afval inzamelen, ook da’s topsport!

C21

REGIO - Elke week afval inzamelen, ook da’s topsport!

Interafval-week_vh_afvalteam-ophalers-1080x1080-nl
 

In Vlaanderen dragen we onze topsporters op handen. Maar ook het personeel dat zorgt voor de afvalinzameling doet elke dag aan topsport. Wist jij dat ze elke week een marathon lopen, 66.000 stappen zetten en meer dan 14.000 Kcal verbranden? Daarom roepen de 19 gemeenten en Intradura op om extra hard te supporteren voor jouw afvalteam.

Dat afvalophalers de handen uit de mouwen steken, dat wisten we al. Maar wanneer je die inspanningen ook echt in cijfers omzet, kan je niet anders dan onder de indruk zijn. We volgden één week lang de inspanningen van een team afvalophalers. De cijfers kon iedereen in real time volgen op de flank van hun ophaalwagen. Ze blijken niet alleen dagelijks meer dan 10 km te lopen, maar ze verbranden ook elke ophaalronde bijna 3.000 calorieën aan een gemiddelde hartslag van 123 slagen per minuut. En dat vaak in uitdagende weersomstandigheden. Tel daarbij de tonnen afval die recyclageparkwachters elke dag helpen sorteren en de conclusie is duidelijk: wat het afvalteam presteert, ook da’s topsport.

Met die boodschap lanceren alle afvalintercommunales samen voor het zevende jaar op rij de Week van het Afvalteam, van 14 tot 20 november.  De campagnefilm, waarbij de fysieke inspanningen van afvalophalers gedetailleerd gevolgd worden, heeft ook nu één duidelijk doel: de bevolking oproepen om respect te tonen voor het werk van iedereen die instaat voor de afvalinzameling.

Straffe prestaties verdienen bewondering
En dat is terecht. Want een vlotte en efficiënte afvalinzameling is het resultaat van de samenwerking en inzet van heel wat diensten en medewerkers. Zonder hun straffe prestaties valt er namelijk niets te recycleren. “Wij roepen dan ook graag op om deze bewondering eens uit te spreken. Een ‘goedemorgen’ of ‘dankuwel’ is een eenvoudig gebaar om dit te tonen, maar wordt altijd geapprecieerd”, aldus directeur Intradura Stephan Verwee. 

Gunther van Heymbeeck, Operations Manager bij Intradura: “Ook als werkgever tonen we graag onze bewondering voor de dagelijkse inzet van onze mensen. Gedurende deze week voorzien we een ontbijtje, komt een frietkraam langs en krijgen ze nog een leuke attentie. Ook op onze oproep naar de schepenen en leden van de Raad van Bestuur kwam heel wat reactie: zij draaien een dagje mee op het recyclagepark of gaan mee op ronde”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief