Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

C21

Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

Het aantal klanten in de Sociale Kruidenier OMME-karreke stijgt, net als de voedselprijzen. Daardoor draaide de winkel de voorbije maanden verlies. Stad Halle maakt 5.000 euro aan steun voor de winkel vrij. Zo kunnen gezinnen met  financiële moeilijkheden hier verder terecht.
10 jaar OMME-karreke
In 2013 opende Buurthuis Ommekaar in Buizingen de Sociale Kruidenier OMME-Karreke. Inwoners van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Pepingen en Drogenbos die het financieel moeilijk hebben, kunnen in deze buurtwinkel kwaliteitsvolle voeding en basisproducten kopen tegen lagere prijzen. Ze ontvangen hiervoor een lidkaart, omdat ze leefloongerechtigd zijn, budgetbeheer of schuldbemiddeling volgen of recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. In de meeste gevallen is deze kaart 1 jaar geldig.
Verlies
Door de energiecrisis en de voedselinflatie is het aantal klanten van de Sociale Kruidenier de afgelopen maanden sterk gestegen. Bovendien krijgt ook de buurtwinkel zelf te kampen met stijgende prijzen bij de aankoop van hun producten, terwijl ze minder donaties ontvangen. Om alles financieel op te vangen deed Ommekaar aankopen met de opbrengst van de tweedehandswinkel. Een verlies van 8.539,03 euro in de eerste 6 maanden van dit jaar bleek toch onvermijdelijk.
Toelage van 5.000 euro
Als tijdelijke oplossing worden er sinds juni geen klanten meer doorverwezen naar de buurtwinkel door de sociale diensten van Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Pepingen en Drogenbos. In de toekomst werken we een samenwerkingsovereenkomst uit met de OCMW’s van deze gemeenten. Intussen keurde de OCMW-raad van Halle een financiële bijdrage van 5.000 euro goed voor OMME-karreke. De Sociale Kruidenier is belangrijk voor veel inwoners. We zetten daarom graag de samenwerking verder en zullen de toelage jaarlijs evalueren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief