Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND

C21

Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND

Actieprogramma_dk_herne_1_dec
Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 
1_dec_toelichting_dk
Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Inwoners, verenigingen en lokale bedrijven van Bever, Galmaarden en Herne die willen meewerken aan het uittekenen van de nieuwe lokale en duurzame ontwikkelingsstrategie (LOS) voor het Pajottenland voor de periode 2023-2027 krijgen daartoe de kans nu donderdag 1 december om 20u in het Dominicanessenklooster in Herne tijdens een eerste van drie zogeheten ‘Plus-avonden’. De twee andere gaan door op maandag 5 december in het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal en op maandag 12 december in het ontmoetingscentrum Zonnig Leven in Sint-Pieters-Leeuw. De insteek van die avonden is telkens ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam Pajottenland’.

Plattelandsinitiatieven

Pajottenland+ is de vzw die voor het Pajottenland de financiële middelen vanuit Europa, de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaamse Gewest verdeelt. Met die middelen ondersteunt Pajottenland+  plattelandsinitiatieven in zijn gebied ten belope van maximaal 65%. Pajottenland+ werk ook nauw samen met Toerisme Vlaams-Brabant, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Naast voorzitter Frank Nevens (Herne) zijn de overige bestuursleden Hilke Arijs, Greta Cochez, Michel Doomst en Lien Vandebroeck. De coördinator is Robrecht Geeroms en de contactpersoon Katrien Meersseman.

Samenwerking ook van onderuit

Voorzitter Nevens: “Samenwerking van onderuit stimuleren is een basisprincipe van de aanpak bij Pajottenland+. Momenteel denken gemeenten, middenveldorganisaties en regio-organisaties na over welke uitdagingen en noden in onze streek het beste worden aangepakt. Dat is goed maar ook initiatieven laten komen vanuit mensen die er rechtstreeks bij betrokken zijn is heel zeker niet minder goed. Hun ideeën dan verder vertalen in concrete realisaties op het terrein is een uitdaging die beslist de moeite loont. Daarom is Pajottenland+ op zoek naar geëngageerde, creatieve en positieve Pajotten om zoveel als mogelijk ideeën te verzamelen. Daarom dan ook dat deze drie plus-avonden plaatsvinden”.

De Plus-avond in het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch (5 december) richt zich op Gooik, Ternat en Roosdaal, die in het ontmoetingscentrum Zonnig Leven (12 december)  in Sint-Pieters-Leeuw op Lennik, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw.

Nadere informatie: PAJOTTENLAND+ maakt werk van een nieuw actieprogramma  https://www.editiepajot.com/regios/4/articles/75952 - en op www.pajottenland.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief